Labormed Pharma şi-a transferat producţia în fabrica inaugurată la începutul anului

0
Labormed Pharma şi-a transferat producţia în fabrica inaugurată la începutul anului

Potrivit comunicatului, noua facilitate de producţie se întinde pe o suprafaţă construită de 4500 mp, având o capacitate de până la 1,5 miliarde de doze de medicamente anual şi este echipată conform celor mai exigente standarde europene aplicate producătorilor de medicamente.

Compania are în vedere extinderea gamei de produse şi lansarea de produse noi, în special pe segmentul produselor cardiovasculare, al sistemului nervos central şi al antidiabeticelor orale. Un alt obiectiv al companiei este aducerea produselor LaborMed Pharma în toate farmaciile din România, medicamentele fiind prezente în momentul de faţă în 3800 de farmacii . „Am trecut cu brio peste toate etapele de testări şi validări de producţie necesare transferului produselor în noua locaţie.  Pe lângă producţia internă deja securizată, lucrăm în prezent la crearea unei structuri de export bine definite şi ne concentrăm pe trecerea documentaţiei întregului portofoliu în format CTD, necesar înregistrării medicamentelor pe celelalte pieţe din Uniunea Europeană”, a declarat dr. farm. Xeni-Camelia Dicu, director general Labormed Pharma.

Camelia Dicu a mai precizat că exportul către UE este un prilej ca produselele companiei să fie cunoscute în afara graniţelor ţării.

Compania farmaceutică Labormed Pharma a inaugurat, în luna mai a acestui an o fabrică de medicamente solide în Bucureşti, în urma unei investiţii tip greenfield în valoare de 13 milioane de euro. LaborMed Pharma, conform datelor Cegedim, ocupa în trimestrul al treilea al acestui an, locul 6 în topul producătorilor locali, cu o cotă de piaţă de 1,6%, fiind cel mai mare producător independent privat de medicamente. Compania are o experienţă de peste 10 ani în domeniul exportului, având în prezent o cotă de piaţă de aproximativ 1% în Republica Moldova şi intenţionează atingerea de poziţii similare pe un număr de alte pieţe din regiune.

Sursa: NewsIn