Lavrov stârnește furia Israelului, după ce a afirmat că ”Hitler avea sânge evreiesc”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat în weekend că dictatorul Adolf Hitler avea „sânge evreiesc”, provocând, luni, furia Israelului.

Serghei Lavrov, ministrul de Externe din Rusia a afirmat că Hitler „avea sânge evreiesc”.

„Comentariile ministrului de externe Lavrov sunt atât o declarație impardonabilă și scandaloasă, cât și o teribilă eroare istorică”, a declarat ministrul israelian de externe Yair Lapid, potrivit CNN.

 

Șeful ONU l-a enervat pe Lavrov: „Operațiunea specială” e o invazie

„Evreii nu s-au sinucis în Holocaust. Cel mai josnic nivel de rasism împotriva evreilor este acela de a-i acuza pe evreii înșiși de antisemitism”, a mai spus el.

Lavrov a făcut aceste comentarii duminică, la televiziunea italiană, repetând afirmația că invazia sa în Ucraina are ca scop „deznazitizarea” țării.

El a ignorat faptul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este evreu.

„El (Zelensky . n.r.) aduce un argument: „ce fel de nazism poate manifesta dacă este evreu”. S-ar putea să mă înșel, dar și Hitler avea sânge evreiesc. Asta nu înseamnă absolut nimic. Înțelepții evrei spun că cei mai înfocați antisemiți sunt de obicei evrei”, a declarat Lavrov.

Ministerul israelian de Externe l-a convocat luni pe ambasadorul rus în Israel din cauza declarațiilor lui Lavrov.

Dani Dayan, care prezidează situl de comemorare a Holocaustului Yad Vashem din Israel, a declarat că este „complet nefondat” să se spună că Hitler era de origine evreiască și a criticat etichetarea de către Rusia a ucrainenilor drept naziști.

„La fel de grav este să-i numești naziști pe ucraineni, în general, și pe președintele Zelenski, în special. Aceasta, printre altele, este o distorsiune completă a istoriei și un afront grav adus victimelor nazismulu”, a declarat Dayan pe Twitter.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri