Liderii sindicali şi conducerea RATB nu au găsit soluţii pentru încetarea protestelor

„Nu am ajuns la nici o soluţie, conducerea regiei afirmând în continuare că a luat o decizie corectă. Vom relua însă discuţiile în circa 20 de minute”, a declarat pentru AGERPRES preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), Mircea Ionescu.

 

Peste 300 de angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti protestează în faţa sediului RATB, din cauza deciziei luate de administraţie de a introduce transportul de noapte fără a fi consultaţi, dar şi a imposibilităţii conducătorilor auto de a ajunge la muncă.

 

Mircea Ionescu afirmă că sindicatul nu a fost consultat în legătură cu acest serviciu, ci au fost puşi în faţa faptului împlinit, ceea ce înseamnă că, începând de vineri, 15 iulie, conducătorii auto vor fi nevoiţi să apeleze la aceste trasee de noapte pentru a veni la serviciu.

 

Conducerea RATB a decis să scoată cursele care îi transportau la muncă pe şoferii RATB întrucât cheltuielile erau foarte mari şi nu se justificau. Potrivit estimărilor făcute de reprezentanţii regiei, cheltuielile lunare pentru transportul şoferilor la locul de muncă se ridica la circa 40.000 de euro lunar, iar această prevedere nu era inclusă în contractul colectiv de muncă.

 

Circulaţia în Bucureşti cu mijloacele de transport în comun a fost afectată din cauza unor şoferi care s-au retras de pe trasee, pe două linii de tramvaie, respectiv pe linia 41 – considerată strategică de conducerea regiei, şi pe linia 32, tramvaie care nu circula nici la această oră.

 

Şeful Regiei a declarat înainte de a intra la discuţii cu liderii sindicali că ceea ce fac şoferii RATB poate fi considerată „o subminare a economiei naţionale”, ameninţând că va depune plângere penală dacă aceştia vor declanşa greva şi vor întrerupe bloca circulaţia în Bucureşti.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed