Lovitura financiară pentru care Sorana Cîrstea și-a mutat domiciliul în Emirate! 1,5 milioane de dolari a câștigat anul trecut din tenis

Sorana Cîrstea a pierdut meciul carierei sale la Turneul de la Dubai, iar victoria urma să o poziționeze pe locul 15 WTA.

Sportiva română ce a terminat anul trecut pe locul 26 mondial, cu un câștig financiar de peste 1,5 milioane de dolari, a reușit însă o lovitură financiară ce o scutește de taxele din țara sa de origine.

Cârstea (33 ani) și-a mutat domiciliul în Emiratele Arabe Unite, unde persoanele fizice sunt scutite de taxe, bineînțeles dacă respectă anumite condiții de rezidență. Prin urmare cea mai bună jucătoare de tenis din România conform rezultatelor, pe 2023, își declară veniturile din întreaga lume autorităților fiscale din Emitrate, loc unde nu se percepe impozit pe venitul persoanelor fizice.

Lovitura financiară pentru care Sorana Cîrstea și-a mutat domiciliul în Emirate! ”De doi ani mi-am luat rezidența la Abu Dhabi, dar locuiesc la Dubai. Mereu mi-am dorit să locuiesc și în țară, dar și în afară, mai ales că sportul practicat de mine presupune să fii mereu plecat.Mi-am dorit să locuiesc 50%-50%, adică jumătate de an în România și jumătate de an în afară”, a spus Sorana Cîrstea, jucătoarea ce a ajuns până în semifinalele turneului de la Dubai. Iar odată cu performanța, un cec de 158.000 de dolari.

Românca nostră are la activ două titluri WTA și cea mai bună clasare din ierarhia mondială a fost locul 21, în august 2013. Conform site-ului oficial WTA, Sorana Cîrstea a câștigat din tenis peste 7 milioane de dolari.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed