Marcel Ciolacu: În 2024 nu creştem taxele şi impozitele, căutăm soluţii să reducem impozitarea muncii

„Pregătim bugetul pentru anul viitor, asupra căruia ne vom consulta cu partenerii sociali. Vreau să fie foarte clar: în 2024 nu creştem taxele şi impozitele şi nu vom introduce taxe noi care să-i împovăreze pe români şi mediul de afaceri. Căutăm soluţii să reducem impozitarea muncii şi să continuăm măsurile de creştere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii şi printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătăţirea managementului la ANAF şi Vămi. Facem la nivel guvernamental toate demersurile pentru a începe anul 2024 cu bugetul adoptat, pentru a avea predictibilitatea necesară mediului de afaceri”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform comunicatului de presă al Guvernului.

 

Consultările cu partenerii sociali, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social vor continua şi cu privire la nivelul salariului minim pe economie garantat în plată.

 

„Guvernul va lua o decizie privind salariul minim doar după ce va fi agreată cu partenerii sociali”, a subliniat şeful Executivului.

 

La întâlnirea de marţi cu sindicatele şi patronatele au fost discutate şi alte teme de interes precum asigurarea forţei de muncă, implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi dialogul cu reprezentanţii Comisiei Europene, mai arată sursa citată.

 

De asemenea, a fost discutat în primă lectură ordinul ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale privind stabilirea sectoarelor de negociere colectivă şi a fost analizat regulamentul privind colaborarea în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, conform noii Legi a Dialogului Social.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed