Mechel Câmpia Turzii primeşte o tranşă de TVA

0
Mechel Câmpia Turzii primeşte o tranşă de TVA

‘În urma demersurilor întreprinse de Instituţia Prefectului – judeţului Cluj şi a verificărilor efectuate de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind cuantumul sumei solicitată de Mechel Câmpia Turzii drept rambursare de TVA pentru exporturile de mărfuri efectuate în Uniunea Europeană, a fost încheiat primul decont de compensare între companie şi statul român.

 

Astfel, statul român trebuie să deconteze firmei Mechel TVA în valoare de 93,93 milioane lei. Totodată, trebuie precizat faptul că, pentru perioada aferentă primul decont, Mechel Câmpia Turzii are datorii către statul român în valoare de 86,103 milioane lei, sumă care se va compensa prin rambursarea de TVA’, se precizează într-un comunicat transmis marţi de Prefectura Cluj.

 

În comunicat se mai spune că diferenţa de bani primită de Mechel poate fi folosită pentru plata salariilor restante. ‘Diferenţa rezultată, suma de 7,827 milioane lei, care va fi vărsată astăzi în conturile firmei Mechel Câmpia Turzii va putea fi folosită pentru plăţile salariilor restante şi a salariilor compensatorii către salariaţii disponibilizaţi’, se mai arată în comunicat.