x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Medicul Virgil Musta, anunț despre pandemia de coronavirus! Totul despre românii decedați

România se pregătește să iasă și din starea de alertă generată de pandemia de coronavirus, dar medicul Virgil Musta atrage atenția. Acesta vobește despre românii care și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

Author: George.Zamfir | Sursa: Money.ro | Publicat: 01.06.2020, 11:25

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, vine cu informații noi privind românii care au fost declarați de autorități ca fiind morți de coronavirus. Musta spune că în alte țări din Europa s-au înregistrat grafice diferite față de cel din România. În țara noastră, autopsia pacienților declarați ca fiind morți de coronavirus a fost interzisă.

”Pentru a înțelege și mai bine impactul pandemiei și modul în care vom putea acționa pe viitor, iată câteva statistici importante asupra cazurilor de decese din Europa: 97% din totalul deceselor au fost persoane care au avut cel putin o boală asociată, 65% au prezentat boli cardiovasculare (cea mai prezentă afecțiune asociată), 94% au fost persoane peste 60 ani, 59% au fost bărbați. Iar ca să fiu mai concret, statistica în clinica noastră din Timișoara arată că toți cei care au decedat au avut cel puțin o boală asociată, cel mai frecvent fiind o boala cardiovasculară, apoi diabet și obezitate. În România, vârsta medie de deces a fost mai mică decât cea din țările vestice, ceea ce ne arată faptul că populația noastră prezintă numeroase boli cronice la vârste nu așa de înaintate ca în acele țări”, a explicat medicul.