Mesajele difuzate de hackeri pe televizoarele din Rusia chiar în timpul paradei de la Moscova

Atac al hackerilor chiar în timpul paradei militare de la Moscova. Rușii care au urmăreau azi Parada de Ziua Victoriei pe televizoare inteligente au primit mesaje împotriva războiului din Ucraina și în care Vladimir Putin era blamat că are pe mâini sângele a mii de ucraineni, relatează The Guardian.

”Ai pe mâini sângele a mii de ucraineni și a sute de copii uciși. Televiziunea și autoritățile mint. Nu războiului”, este mesajul afișat de hackeri când rușii sărbătoreau marcarea a 77 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste în cel de-al doilea Război Mondial.

Rușii care urmăreau transmisia paradei de la Moscova au putut vede mesaje anti-război, dacă accesau secțiunea de programe tv. Mesaje similare au primit inclusiv cei urmăreau online parada. Potrivit BBC, au fost afectate cele mai mari posturi de televiziune, Pervîi Kanal, Rossiya-1 sau NTV-Plus. A fost afecatată și transmisia online de pe canlul TV Zvezda al Ministerului rus al Apărării.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2022

”În această dimineață, pagina online a programului TV a fost piratată. Numele fiecărui program a fost schimbat cu mesajul ”Ai pe mâini sângele a mii de ucraineni și a sute de copii uciși. Televiziunea și autoritățile mint. Nu războiuluI” a relatat Francis Scarr, jurnalist BBC.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed