x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(14) "moneyamppeople"

VIDEO Mihai Neșu a mâncat singur după 10 ani! Imagini incredibile și emoționante din viața lui

La 10 ani de la teribilul accident ce l-a lăsat parțial paralizat, Mihai Neșu a depășit un nou obstacol cu voința sa de fier. Fostul internațional român a reușit să mănânce singur.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.01.2021, 18:13

Fundația care îi poată numele jucătorului de 37 ani a postat imagini emoționante cu Mihai în timp ce acesta lua masa neajutat de nimeni, așa cum s-a întâmplat în ultimii 10 ani. A folosit doar de niște ustensile.

Pe 10 mai 2011, viața lui Mihăiță Neșu s-a schimbat definitiv după un accident survenit la antrenamente. Jucător pe atunci la FC Utrecht din campionatul olandez, fotbalistul s-a accidentat grav în urma coliziunii cu un coechipier care a căzut peste el. A fost transportat de urgență la spital, acolo unde a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală. De atunci, Neșu nu a mai putut să se miște de la gât în jos. A fost operat imediat, iar de la acel moment a început o recuperare medicală care se desfășoară și în momentul de față.

Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, în anii  care au urmat, fostul fotbalist şi-a pierdut ambii părinţi şi a fost părăsit şi de soţie. Cruntele evenimente din viață i-ar fi terminat pe mulţi în cazul său. Mihai Neşu însă a avut puterea de a se reinventa, primind o susţinere puternică şi din partea bunului său prieten,  fostul mare fotbalist George Ogăraru. Şi treptat a progresat.

Crina Abrudan a intrat în noul an dezbrăcată! Face senzație pe plajele din Dubai

Într-un interviu Digi Sport, Neșu a relatat despre programul său de recuperare, pe care l-a urmat ca la carte, și a ajuns în ipostaza în care poate să mănânce singur. Neşu e nevoit să folosească un scaun cu rotile, îşi poate folosi parţial mâna dreaptă şi poate mişca şi alte părţi ale corpului.

”De 4 ani, am cam acelaşi program, aşa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început şi cu două antrenamente pe zi. De dimineaţa până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mişcă mâinile şi picioarele. După masa de prânz, am kinoterapie la fundaţie, cam o oră şi jumătate-două ore pe zi. Eu mişc ce pot să mişc cu mâinile şi terapeuta mea îmi mişcă picioarele şi îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi.   *De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziţia asta, o pot lua de pe masă şi pot să beau apă cu ea, dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, şi apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Şi acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină”,  a vorbit despre efortul său supraomenesc Mihai Neșu, un om incredibil de puternic.

Sursa VIDEO: Fundația Mihai Neșu
Loredana, sexy pictorial pe plajă, în Mexic! Și-a început anul în costum de baie