Ministerul Apărării anunţă prelungirea perioadei de recrutare pentru soldaţi profesionişti

0

Ministerul Apărării a anunțat că termenul de înscriere pentru candidații la posturile de soldați și gradați profesioniști se prelungește până pe 8 martie, conform unei declarații de marți. Sunt disponibile 5.093 de poziții.

Procesul de recrutare și selecție pentru aceste posturi este organizat în următorul calendar:

  • Înscrierea candidaților: 12 februarie – 8 martie;
  • Selecția candidaților: 19 februarie – 15 martie;
  • Examinarea medicală în unitățile sanitare militare: 26 februarie – 22 martie;
  • Termen limită pentru completarea dosarelor de candidat: 3 aprilie.

Pentru această serie, au fost disponibilizate 5.093 de locuri în 41 de județe din țară și în municipiul București.

Informații despre oferta profesională, condiții de recrutare, selecție și repartiție pot fi obținute direct de la unitățile militare dorite sau de la Biroul de informare și recrutare din localitatea de domiciliu.

MApN a detaliat condițiile și criteriile generale de recrutare pentru persoanele care optează pentru profesia de soldat/gradat profesionist în activitate:

a) Cetățenie română și domiciliu în România de cel puțin șase luni (la începutul anului de instruire/cursului/programului de formare); b) Lipsa condamnărilor pentru diverse infracțiuni; c) Lipsa afilierii la partide politice; d) Lipsa afilierii la organizații interzise de lege sau incompatibile cu profesia militară; e) Lipsa afilierii la culte sau grupări religioase care contravin ordinii publice sau afectează exercitarea profesiei militare; f) Lipsa implicării directe în administrarea organizațiilor comerciale; g) Acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal conform legislației în vigoare.

De asemenea, sunt stabilite și criterii specifice de recrutare pentru formarea soldaților și gradaților profesioniști, incluzând vârsta, educația minimă necesară, posedarea unui permis de conducere în anumite cazuri și alte aspecte relevante pentru profesia militară.

ChatGPT can make mistakes. Consider checking important information

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.