Ministerul Dezvotării construieşte un bazin olimpic la Vaslui, valoarea investiţiei fiind de peste 97 de milioane de lei

Conform ministerului clădirea în care se va afla bazinul va fi construită pe un regim de înălţime S+P+M (subsol + parter + mezanin) şi va avea trei bazine de înot -1 bazin de 50×25 m pentru concursuri internaţionale, 1 bazin de 25×12.5 m pentru antrenamente, 1 bazin de 25×12.5 m pentru copii – precum şi toate spaţiile anexe necesare.

În timpul competiţiilor sportive, în clădire se vor putea afla simultan 1.127 de persoane: 100 înotători, 10 persoane cu funcţii auxiliare (salvamari, personal terapii etc.), 989 persoane în tribuna fixă, 15 persoane în tribuna oficială şi 13 angajaţi.

În vederea producerii energiei din surse regenerabile, a fost prevăzut un sistem de 126 panouri solare cu câte 30 de tuburi vidate montate pe o structură metalică în parcare, pentru a nu încărca acoperişul construcţiei proiectate. De asemenea, se va instala un sistem de generare a energiei electrice cu panouri solare fotovoltaice, inclusiv stocare în baterii, pentru consumul propriu al clădirii, puterea instalată a sistemului propus fiind de 95 kW.

Bazinul olimpic, în valoare totală de 97.129.000 lei, va fi finanţat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii, durata de execuţie a lucrărilor fiind estimată la 18 luni.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri