Ministerul Sănătăţii, anunț important despre indemnizaţiile pentru medicii

0

Ministerul Sănătății a făcut cunoscut joi că nu se vor face modificări la indemnizațiile destinate medicilor specialiști și primari care desfășoară activități de gardă.

OUG-ul proaspăt publicat în Monitorul Oficial stipulează exclusiv acordarea de indemnizații pentru medicii de medicină generală din cadrul serviciilor de ambulanță și al unităților de primiri urgențe, care anterior nu beneficiau de această compensație pentru activitatea de gardă.

Conform comunicatului transmis joi, Ministerul Sănătății a subliniat că în Monitorul Oficial al României, în numărul 202 datat 11 martie 2024, a fost promulgată OUG nr. 19/2024 privind anumite măsuri referitoare la salarizarea personalului din domeniul sănătății, asistenței sociale și alte sectoare de activitate bugetară. Această ordonanță prevede majorări salariale pentru angajații din aceste sectoare începând cu luna martie a anului 2024. De asemenea, OUG-ul guvernamental oferă o indemnizație lunară de 350 de lei sau 700 de lei pentru medicii de medicină generală din cadrul serviciilor de ambulanță și al unităților de primiri urgențe (UPU/CPU) care efectuează o gardă lunară sau cel puțin două gărzi, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial.

Ministerul a subliniat că această categorie de medici nu a beneficiat de indemnizația pentru serviciul de gardă până la apariția OUG nr. 19/2024.

De asemenea, ministerul a informat că indemnizațiile pentru activitatea de gardă acordate medicilor specialiști, primari și rezidenți în conformitate cu prevederile OUG nr. 63/2023, cu modificările și completările ulterioare, nu au suferit modificări, cuantumul acestora rămânând neschimbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.