Ministerul Sănătății dă DETALII despre al PATRULEA om care a decedat în incendiul de la Matei Balș

0
5
Ministerul Sănătății dă DETALII despre al PATRULEA om care a decedat în incendiul de la Matei Balș

A patra victimă care a decedat avea 80 de ani avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală, iar 53 din cei 102 de pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului „Matei Balș”, afectat de incendiu au fost relocați la alte spitale, anunță Ministerul Sănătății.

 

Dimineață CUMPLITĂ la BALȘ! Au murit oameni în INCENDIU

 

 

„Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase , afectat de incendiu”, anunță Ministerul Sănătății.

Astfel, 11 pacienți au fost relocați la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București, cinci la Spitalul Universitar de Urgență din București, șase pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”, patru Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” și cinci Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”. De asemenea, trei pacienți au ajuns la Spitalul Militar Central-ROL 2, câte patru la Spitalul „Witting” și Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unul la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”, trei la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și șapte pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca.

 

 

Efectele pozitive ale pandemiei: DA! Există!

 

 

 

„Conform informațiilor primite, unul dintre pacienții ajunși la Spitalul de Urgență Floreasca este cel care a avut nevoie de resuscitare și care, între timp, a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală. Echipele medicale evaluează în prezent starea de sănătate atât a pacienților transferați, cât și a celor rămași în Institutul . Aparținătorii pacienților de la INBI pot verifica situația despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din Capitală la cele două numere de telefon puse la dispozitie de DSU: 021.2069398 si 021.2648515”, mai transmite Ministerul Sănătății.

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Iniţial autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el.