Ministerul Turismului a anunţat că înscrierile pentru „Târgul Naţional pentru Artizant şi Meşteşuguri” 2022 încep marţi, la ora 10.00 / Evenimentul va avea loc între 3 şi 6 noiembrie, la Iaşi

„Invit meşteşugarii şi artizanii din întreaga ţară, care reuşesc cu măiestrie şi dedicare să menţină şi să transmită din generaţie în generaţie unicitatea culturii noastre, să se înscrie, începând de mâine, la Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri, ediţia 2022! Pe lângă promovarea tradiţiei, târgul are scopul de a creşte afacerile micilor antreprenori prin asigurarea unui grant pentru participare, dar şi pentru a identifica noi pieţe de desfacere”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. 

Operatorii economici interesaţi se pot înscrie pe site-ul . Aplicaţia se va deschide începând cu 25.10.2022, ora 10.00. Ultima zi de înscriere pentru participare la târg este 29.10.2022, ora 20.00. Pentru ediţia din acest an sunt aşteptaţi 100 de expozanţi.

Prin intermediul programului se asigură participarea gratuită la târg pentru beneficiarii selectaţi în urma înscrierii on-line în program. De asemenea, cheltuielile privind cazarea şi transportul beneficiarilor şi a produselor acestora la/de la eveniment în sumă forfetară de 2.500 lei/beneficiar vor fi decontate prin „Programul naţional pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului”, mai arată sursa citată. 

În cazul beneficiarilor reprezentaţi de societăţi cooperative, inclusiv societăţi cooperative meşteşugăreşti mixte, de asociaţii sau fundaţii, suma forfetară de 2.500 lei se acordă fiecărui expozant înscris distinct în aplicaţia electronică de către beneficiar, în limita a maximum 10 expozanţi înscrişi de aceeaşi organizaţie.

Conform sursei menţionate, în cadrul „Programului naţional pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului” vor putea fi implementate următoarele tipuri de acţiuni: organizarea unui târg naţional al meşteşugarilor şi artizanilor sub forma unei expoziţii cu vânzare, organizarea de ateliere de lucru şi prezentări în scopul promovării produselor şi serviciilor realizate de către artizani şi meşteşugari.

Pot beneficia de prevederile programului următorii operatori economici – întreprinderi mici şi mijlocii, societăţile cooperative, inclusiv societăţile cooperative meşteşugăreşti mixte, persoanele fizice autorizate care desfăşoară activităţi economice în mod independent, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, precum şi asociaţiile sau fundaţiile care îndeplinesc, cumulativ, la data solicitării, următoarele criterii:

a) au ca obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor care păstrează specificul execuţiei manuale şi artizanale, prestarea serviciilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual sau au ca scop promovarea meşteşugurilor, a meseriilor, a produselor şi a serviciilor cu specific tradiţional;

b) au sediul, sunt înregistraţi şi îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României;

c) au completat formularul de înscriere online în cadrul Programului, iar în urma evaluării au fost selectaţi să participe la eveniment.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed