AcasăMoney&PeopleArtistul Mircea Rusu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu...

Artistul Mircea Rusu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare! Pentru ce a fost găsit vinovat autorul megasuccesului ”Omul bun și pomul copt”

Mircea Rusu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare! Cântărețul se află în arest de ieri.

Unul dintre cei mai cunoscuți soliști ai anilor ‘90, artistul ce a lansat marele succes ”Omul bun și pomul copt”, cântec împrumutat cu bani grei de PDL pentru a-l folosi drept imn electoral, dar și ”Iarba verde de acasă”, solistul fost găsit vinovat pentru complicitate la delapidare.

Mircea Rusu, fost solist al grupului Compact C, este tatăl starului topurilor dance ale momentului, Florian Rus (”Partea mea de vină”, ”Străzile din București”).

Faptele s-au petrecut în perioada când artistul, în vârstă de 67 de ani,  a pus chitara în cui pentru funcția de primar în comuna de unde este originar, Band, Județul Mureș.

 Artistul Mircea Rusu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare!

Mircea Rusu ar fi complotat cu angajați ai primăriei pe care o conducea să prejudicieze bugetul cu circa 500.000 de lei, lipsuri descoperite în urma unor controale ANAF. Artistul ce, odinoară a stabilit recordurui pentru un folkist (peste un milion de CD-uri vândute oficial cu ”Iarba verde de acasă”) a primit câte doi ani de închisoare pentru fiecare din actele de complicitate la delapidare. Însă, pentru că mai avea o condamnare de abuz în serviciu, judecătorii Curții de Apel Târgu Mureș au contopit podepsele.

După ce a cunoscut succesul muzical la scară largă,  Mircea Rusu a ales, în culmea gloriei, într-un mod inexplicabil, să se retragă la țară, în locurile natale. Unde, timp de 12  ani s-a ocupat  de administrarea a11 sate și o comună.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.