x


  • EUR
    4.8734
    USD
    4.1566
string(6) "social"

Monica Anisie: Școlile se pregătesc pentru scenariul roşu

„Autorităţile să fie pregătite în cazul în care şcolile vor trebui să intre în scenariul roşu”, a declarat Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, după o şedinţă la Prefectura Capitalei.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.10.2020, 16:08

Ministrul Educaţiei a solicitat această întâlnire pentru a cere autorităţilor ca în această perioadă să se pregătească pentru posibilitatea intrări şcolilor în scenariul roşu.

 

„Noi am luat în calcul toate variantele posibile în aşa fel încât să nu fie puşi în pericol elevii şi profesorii. Prin urmare, pot să vă spun că la momentul acesta rata la nivelul municipiului Bucureşti e 2,69, deci nu s-a trecut peste pragul de 3. Prin urmare, noi, la momentul acesta, am avut numai o şedinţă de lucru, în aşa fel încât să fim pregătiţi dacă este nevoie de a intra în scenariul roşu. Aşa cum bine se ştie, în ordinul de ministru comun, realizat cu ministrul Sănătăţii, există prevăzut acest lucru, că dacă mai multe zile există pragul de 3, rată de infectare la nivel de localitate, se trece în scenariul roşu”, a declarat ministrul Monica Anisie.

 

SURSE: Masca, obligatorie în spațiile deschise în județele unde rata de infectare va depăși 3 la mie

 

Grupul de Comunicare Strategică a informat marţi că în Bucureşti coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 2,69.

 

 

INSP rectifică cifrele. Prefectul Capitalei: Vom lua măsuri când avem o rată de infectare de 3,4 la mie