Mozilla lansează prima versiune a sistemului Firefox pentru smartphone-uri

Noul sistem de operare nu este destinat pieţelor din Statele Unite, Europa Occidentală sau Asia, strategia Mozilla fiind să ţintească ţările cu economii în dezvoltare.

 

Astfel, primele telefoane cu sistem Firefox vor fi disponibile în următoarele luni în Europa cumpărătorilor din Ungaria, Muntenegru, Polonia, Serbia şi Spania, iar în America Latină utilizatorilor din Brazilia, Columbia, Mexic şi Venezuela.

 

Recent, compania taiwaneză FoxConn, care produce iPad-uri şi iPhone-uri pentru Apple, a încheiat un parteneriat cu Mozilla pentru fabricarea de telefoane cu sistem Firefox.

 

Pe piaţă au apărut speculaţii că FoxConn va dezvolta o tabletă cu sistemul de operare open-source, dar ambele companii au refuzat să comenteze, potrivit RIA Novosti.

 

Pe lângă funcţiile obişnuite oricărui smartphone, telefoanele cu sistem Firefox vor include şi o funcţie care informează că utilizatorul nu vrea să îi fie urmărită activitatea sau obiceiurile pe Internet.

 

Potrivit Mozilla, pentru noile telefoane vor fi disponibile mii de aplicaţii. În plus, pentru că Firefox OS nu este legat de un anumit partener de comerţ electronic, utilizatorii nu vor fi limitaţi în alegerea aplicaţiilor, aşa cum se întâmplă în cazul magazinului de aplicaţii pentru iPhone sau Google Play, destinat telefoanelor cu Android.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed