AcasăEconomieNazare, despre discuţiile cu premierul pe tema plecării sale de la Finanţe:...

Nazare, despre discuţiile cu premierul pe tema plecării sale de la Finanţe: Mi-a spus că decizia de remaniere nu are legătură cu rezultatele, ci cu “echipa”, Posibil s-a referit la faptul că nu m-am alăturat echipei care îl susţine pentru şefia PNL

”Premierul mi-a cerut demisia, paradoxal, cu o zi înainte de emisiunea României de eurobonduri, menţionând că dacă nu demisionez, îmi va cere remanierea. O demisie, înaintea unei emisiuni de eurobonduri, ar fi afectat condiţiile pe care România le-ar fi putut obţine pe pieţele externe, condiţii şi aşa vitrege. Ieri, în timpul negocierilor, a revenit cu mesaje telefonice insistând să primească demisia cât mai curând. Imediat cum am finalizat cu succes emisiunea de eurobonduri, i-am răspuns că după toată munca depusă, rezultatele bune obţinute şi reflectate în execuţia bugetară şi evaluările instituţiilor financiare internaţionale, luând în calcul şi modul în care permanent a apreciat activitatea mea şi a colegilor din Ministerul Finanţelor, nu consider că aş avea vreun motiv sa îmi asum o demisie atât timp cât am apărat cu onestitate şi bună credinţă interesele financiare ale României”, relatează Nazare.

El precizează că i-a spus lyui Cîţu să pună în discuţie decizia legată de evaluarea şi retragerea mandatului său în forurile de decizie ale PNL, conform protocolului asumat în coaliţie.

”Astăzi, înainte de şedinţa de Guvern, mi-a confirmat că va trimite propunerea de remaniere. Am menţionat că remanierea nu se impune dacă analizăm rezultatele; a replicat că această decizie nu are legătură cu rezultatele, ci cu “echipa”. Posibil s-a referit la faptul că nu m-am alăturat echipei care să îl susţină în campania pentru poziţia de preşedinte al PNL. Am considerat că o atitudine neutră, prin prisma poziţiei de ministru de Finanţe, este cea mai înţeleaptă în raport cu interesele românilor, cu ţintele asumate de România şi cu imaginea PNL”, adaugă fostul ministru.

El îl contrazice pe premier, susţinând că nu sunt întârzieri în proiectele de la Ministerul Finanţelor.

”Mai mult, am deblocat multe dintre proiectele preluate şi am iniţiat multe altele noi, precum parteneriatul cu UiPath. Am mărit, în negociere cu Comisia Europeană, suma alocată Ministerului de Finanţe prin PNRR, de la 100 mil. EUR la 562 mil EUR şi am dublat numărul de proiecte de digitalizare, de la 25 la 50. În plus, am adăugat şi reforme proiectelor de investiţii. Spre exemplu, astăzi avem 90.000 de case de marcat conectate pentru că am demarat o aplicaţie nouă în luna ianuarie, care este funcţională. Numai dacă acest proiect este finalizat cu succes până la sfârşitul anului, aşa cum am planificat, va avea efecte de minim 10% în creşterea colectării TVA. Aplicaţia demarata în 2020, de ministrul Finanţelor de atunci, încă nu este funcţională”, argumentează Alexandru Nazare.

El mulţumeşte tuturor colegilor din Ministerul de Finanţe pentru activitate şi rezultate şi tuturor membrilor PNL care i-au acordat susţinerea.

”Îi mulţumesc domnului Preşedinte Klaus Iohannis şi sunt onorat pentru încrederea acordată la numirea în funcţia de ministru de Finanţe şi pe parcursul mandatului!”, afirmă Nazare în finalul postării.

 

Ultimele Articole