Ne pândeşte o nouă criză

Prăbuşirea pieţei imobiliare şi a celei a creditelor subprime din SUA a cufundat economia globală în cea mai severă criză de după cel de-al Doilea Război Mondial. Efecte acesteia se simt şi astăzi.

 

Euforizate de banii ieftini, pieţele financiare au declarat victoria asupra deflaţiei, noul pericol despre care unii analişti spun că ameninţă marile economii, mai ales pe cea a zonei euro, pentru ele Marea Recesiune din 2008-2009 a devenit o amintire ştearsă.

 

Aproape toate clasele de active, de la acţiuni şi datorii la terenuri agricole şi clădiri de birouri, au devenit scumpe în raport cu standardele istorice, atât în economiile emergente, cât şi în cele dezvoltate, scrie analistul Michael T. Snyder pentru siteul Seeking Alpha, un loc de întâlnire al celor mai titraţi economişti ai momentului.

 

În SUA, cea mai mare economie a lumii şi ţara de unde a pornit Marea Recesiune, există o bulă a acţiunilor, una a datoriei guvernamentale, a obligaţiunilor emise de companii, a activelor imobiliare din San Francisco, a terenurile agricole, a produselor financiare derivate şi a creditelor pentru studenţi.

 

Articolul integral pe zf.ro

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed