x


  • EUR
    4.8736
    USD
    4.1619
string(11) "actualitate"

Nelu Tătaru face anunțul zilei! Elevii NU mai au nevoie de acest document când merg la școală

Vești bune pentru părinți și copii. Nelu Tătaru a anunțat eliminarea unui document care urma să fie obligatoriu de la data de 14 septembrie.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.09.2020, 17:34

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că nu mai este nevoie de avizele epidemiologice eliberate de medicii de familie pentru a merge la școală.

Până acest an, toți elevii care mergeau la școală sau la grădiniță erau nevoiți să prezinte o adeverinţă medicală pentru înscrierea în colectivitate și un aviz epidemiologic pentru intrare în colectivitate, ambele documente eliberate de medicul de familie la începutul fiecărui an școlar.

Însă, în urma numeroaselor cereri ale medicilor de familie care spun că valul de părinți și copii care se vor prezenta la cabinete într-un timp foarte scurt crește riscul de îmbolnăvire atât pentru copii, cât și pentru bolnavii cronici, se pare că Ministerul Sănătății a luat decizia de a elimina aceste documente.

Rămân însă două categorii de copii care nu vor putea intra în colectivitate fără aviz epidemiologic. Este vorba despre elevii cu boli cronice și despre copiii care intră pentru prima dată la grădiniță, sau schimbă ciclul educațional.

Decizia a fost luată pentru a nu se aglomera cabinetele medicilor de familie, notează dcnews.ro.