Nicolae Ceaușescu avea un SALARIU colosal! Surprinzător, ”savanta de renume mondial” câștiga mai mulți bani!

Da, chiar și Nicolae Ceaușescu avea salariu! Dacă vă întrebați cât câștiga ”cârmaciul” lunar, acesta nu era chiar sărac în acele vremuri și își ținea banii la CEC. Datorită rangului său, mari cheltuieli nu prea avea.

În stufoasele Arhive Naționale se află fluturașii de plată ai lui Nicolae și Elena Ceaușescu, persoanele cu cel mai important rang care s-au aflat în fruntea României Socialiste, timp de 24 de ani, până la căderea regimului comunist. Fostul dictator Nicole Ceaușescu avea pentru munca și funcțiile sale un salariu lunar de 4000 de lei pentru funcția de secretar general al Partidului Comunist Român, iar pentru funcția de președinte al Republicii Socialiste România mai încasa 16.000 de lei lunar (14.500 lei până în 1984 când i s-a majorat chenzina). Să vă faceți o idee, 20.000 de lei era echivalentul salariului mediu al unui muncitor câștigat pe aproape un an de zile.

 Nicolae Ceaușescu avea un salariu colosal! De partea cealalată, Elena Ceaușescu încasa lunar circa 14.900 lei pentru funcția de prim-viceprim-ministru și alți 5.900 lei pentru funcția de conducere la Institutul național de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie (ICECHIM). Lunar, în conturile CEC ale celor doi Ceaușescu intrau peste 40.000 de lei, suprinzător, cei mai mulți bani revenindu-i Elenei Ceaușescu. Asta în condițiile în care toate cheltuielile cuplului prezidențial erau acoperite din fonduri de protocol.

 Dacă românii riscau executarea pentru venituri nejustificate (”legea ilicitului”), într-o valiză găsită în locuința de protocol a soților Ceaușescu s-a găsit carnete CEC cu fonduri în valoare de 3,5 milioane de lei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed