AcasăEconomieNicolae Ciucă, după întâlnirea cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României: Întregul Guvern...

Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României: Întregul Guvern este implicat pentru aderarea României la spaţiul Schengen

 

Potrivit şefului Guvernului, ”semnarea acordului de colaborare privind consultarea între Guvernul României şi membrii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României a reprezentat un act de normalitate şi de respect faţă de importanţa rolurilor pe care fiecare dintre noi îl are în societate”.

”Întregul Guvern este implicat pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Este un deziderat pentru care inclusiv reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României realizează demersuri, pentru că mobilitatea crescută şi timpii salvaţi vor contribui direct la creşterea rolului nostru în economia europeană şi internaţională. Consultarea cu mediul de afaceri ne-a ajutat să ne clarificăm priorităţile comune. Aşa cum am reiterat, pentru a lua decizii guvernamentale sustenabile este nevoie de cifre, de informaţii corecte, reale şi complete. Vor urma o serie de întâlniri de grupuri de lucru care se vor concentra atât pe zona de reforme, cât şi pe zona de investiţii”, a declarat premierul Nicolae Ionel-Ciucă.

Temele abordate în cadrul acestei întâlniri au fost reforma fiscală, aderarea României la Spaţiul Schengen, Fondurile Structurale şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), protejarea consumatorilor vulnerabili şi a consumatorilor persoane juridice, reformele şi securitatea la risc.

Pe teme legate de Legea educaţiei şi reformele din sănătate se vor forma grupuri de lucru pe lângă ministerele de resort, pentru a putea definitiva cele mai bune soluţii, cu cel mai mare impact pozitiv, a precizat premierul.

Delegaţia Coaliţiei pentru Dezvoltarea României a fost formată din reprezentanţi ai Camerei de Comerţ Americană în România (AmCham), ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), ai Camerei Franceze de Comerţ, Industrie şi Agricultură în România (CCIFER), ai Confederaţiei Patronale Concordia, ai Consiliului Investitorilor Străini (FIC), ai AHK România şi ai Fundaţiei Romanian Business Leaders (RBL).

Ultimele Articole