x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(14) "moneyamppeople"

Nicole Botgros infectat cu Covid-19! Marele violonist se află internat la Urgență, la Chișinău

Nicolae Botgros este infectat cu noul coronavirus. Marele violonist și dirijor al Orchestrei ”Lăutarii”, cea mai importantă formație din muzica populară românească, se află internat la Spitalul de Urgență din Chișinău.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 28.10.2020, 10:25

Corneliu Botgros, fiul marelui artist care a împlinit 65 ani, a precizat că starea tatălui spu este stabilă deși există ceva complicații, conform celor spuse de fiul său.

Presa locală scrie că mai mulți membrii ai Orchestrei Naționale de Muzică Populară”Lăutarii” au fost depistați pozitiv. “Mai mulţi din orchestră sunt testaţi pozitiv. Tata tot e la spital, starea de sănătate e stabilă, dar are nişte complicaţii. Multe nu ştiu pentru că ei sunt izolaţi acolo, fără telefoane şi vorbim uneori cu şeful secţiei”, a declarat Corneliu Botgros, conform Deschide.md.

Analia Selis a divorțat! Solista a fost căsătorită cu violoncelistul Răzvan Suma

Maestrul Nicolae Botgros cântă cu Orchestra Naţională de muzică populară „Lăutarii” din 1978, când a fost numit  conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”. Prima orchestră pe care a dirijat-o a fost „Ciocârlia” de la Edineț.  Botgros a activat apoi în ansamblul „Joc”. În 1973 a devenit violonist în orchestra „Mugurel” a Filarmonicii de la Chișinău.

Înainte de Vacanța Mare, Florin Petrescu a fost folkist. ”Prima chitară mi-am luat-o după ce am cules prune, o vară întreagă”