Nicolescu, preşedinte CNIMMPR: Măsurile de austeritate anunţate de autorităţi sunt oportune (VIDEO)

Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii a declarat că măsurile de austeritate sunt inevitabile şi că dacă nu ar fi fost aplicate acum, consecinţele ar fi fost mai grave. Nicolescu a dat exemplul Ungariei care a luat decizii similare încă de acum doi ani şi a trecut mai uşor prin criză.

 ”De peste un an si jumatate noi demonstram pe fondul crizei ca nu suntem capabili sa generam acele venituri luna de luna ca sa platim acele niveluri de salarii si penii care au fost de la inceput crescute artificial care au fost peste nivelul productivitatii muncii”, a declarat Ovidiu Nicolescu preşedinte CNIMMPR.

„Aceste măsuri nu mă miră pentru că joi am participat la discuţii cu delegaţia FMI şi acolo nu s-a pus niciun moment problema măririi generale a fiscalităţii. De ce? Pentru că analizele anterioare realizate de cei care se pricep la economie au arătat că în criză nu măreşti taxele. Aşa accentuezi criza. Nu era o măsură de acceptat”, a mai precizat Nicolescu.

Planul de austeritate anunţat de autorităţi nu a venit prea târziu, spune Ovidiu Nicolaescu, dar este insuficient şi trebuie însoţit de măsuri de stimulare a activităţii economice.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed