Nicu Covaci spune că a fost ”angajat” la nunta lui Simion de fundația care anunța construirea unui spital mobil

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, susține că a fost ”angajat” și plătit la nunta lui George Simion de Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni, despre care liderul partidului extremist AUR susținea că va construi un spital mobil din darul donat de români în conturile fundației. Informația a fost publicată inițial de defapt.ro și confirmată ulterior de Nicu Covaci pentru G4Media.

  • ”Exact, este o fundație care m-a chemat la un eveniment de 10.000 de oameni, folclor, să purtăm și noi ii dacă se poate. A fost un eveniment frumos, oameni din Basarabia, Maramureș cântau piesele noastre, cântau 100%. Da, știam (că fundația a anunțat că va construi un spital mobil, n.red.) Da, contractul s-a făcut cu fundația, cu ei (ei i-au contactat, cu ei au vorbit, n.red.). În loc să luăm 15.000 de euro, am luat doar 8000. Discuția inițială era 15.000, dar cu tratative, cu discuții, dacă putem să contribuim și noi contribuim. Da, ei ne-au angajat (Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni, n.red.)”, a declarat Nicu Covaci pentru G4Media.

Banii pe care George Simion i-a strâns din donațiile românilor au ajuns la fundația care este condusă de Eugen Popescu, un fost angajat guvernamental care a lucrat în subordinea lui Titus Corlățean și Vasile Dîncu, la începutul anilor 2000. Simion susținea pe site-ul său, înainte de nuntă, că fundația, cu profil cultural-media, va înființa un spital mobil cu acești bani.

Imediat după nuntă au apărut informații contradictorii transmise de George Simion și deputatul AUR Dan Tănasă, referitoare la banii strânși de liderul AUR la nuntă vs banii cheltuiți. Tănasă a declarat luni, la Antena 3, că nunta lui George Simion a costat 500.000 de euro, și nu 12.000 de euro, cum declarase chiar Simion vineri, la Realitatea TV.

În ceea ce privește darul de nuntă, Dan Tănasă a declarat că Simion a strâns 73.000 de euro ”în numerar”. România TV anunțase duminică, fără a cita surse însă, că Simion ar fi strâns circa 500.000 de euro. Totodată, liderul AUR susținea că se așteaptă ca la nuntă să participe peste 10.000 de persoane însă, în realitate, au participat câteva mii.

  • Înainte de nuntă, Simion a declarat în mai multe rânduri că darul de nuntă ”este opțional”, iar oamenii pot da bani fie direct la nuntă, fie în contul bancar al Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni.
  • ”Cei care vor să ofere o sumă de bani, am prefera să o facă la petrecere sau prin cont bancar către Fundația aleasă de noi, iar banii vor merge pentru oamenii necăjiți care nu au posibilitatea de a beneficia de asistență medicală”.

Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni este înființată în 1999 de Eugen Popescu care, în 2001, a devenit șeful Departamentului pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, o structură în cadrul Guvernului condusă inițial de Titus Corlățean și care ulterior a intrat în subordinea Ministerului Informațiilor Publice, condus de Vasile Dîncu, actual ministru al Apărării. Conform Hotnews, în tot acest timp în care Eugen Popescu a fost angajat guvernamental, fundația sa, coordonată de soția lui, a încasat numeroase contracte din partea unor instituții sau firme de stat, cum ar fi SNP Petrom, CEC, Banca Comercială Română, Ministerul Informațiilor Publice, Ministerul Tineretului și Sportului ș.a.

Pe de altă parte, Adevărul scria cum Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni a primit de la Guvernul PSD, în 2004, două contracte de peste 20.000 de euro pentru înființarea unei agenții de presă pentru românii din Diaspora. Agenția este Romanian Global News și este funcțională și astăzi și promovează personaje precum George Simion, Dana Budeanu sau Cristian Terheș și articole despre sterilizarea cu forța a femeilor sub paravanul vaccinării sau despre cum persoanele vaccinate de COVID-19 mor în număr mai mare tocmai din cauza serului inoculat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri