x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(16) "instant-articles"

NICUȘOR DAN a dezvăluit ce se va întâmpla cu FANTOMA din centrul Capitalei

Reţinut cu apariţiile publice, noul primar al Capitalei a vorbit, în exclusivitate pentru Observator, despre planurile sale pentru Bucureşti.

Autor: Mihai Voican | Sursa: OBSERVATOR NEWS | Publicat: 10.01.2021, 8:59

Nicusor Dan, primarul Capitalei, a anuntat ce se va intampla cu Casa Radio, o cladire care e in paragina de 30 de ani. Cu toate ca s-a tot vehiculat ca ar urma sa se transforme in mall, primarul general are de gand sa faca acolo un campus universitar.

“In ceea ce priveste Casa Radio, acolo este o oportunitate pentru Bucuresti, nu neaparat cladirea, cat terenul de 10 hectare care este in jurul ei.

 

 

Turiștilor li se pregătește O MARE SURPRIZĂ! MAMAIA va arăta mult schimbată

 

Trebuie ca Ministerul Dezvoltarii sa preia inapoi acel teren. Bineinteles, eu mi-as dori ca, dupa acest moment, Ministerul sa-l dea in administrare sau in orice forma Primariei Capitalei. Mi-as dori ca acolo sa facem un nou campus universitar. Orice am face acolo, oricum trebuie sa facem o mare dezbatere publica, pentru ca este un teren important”, a declarat Nicusor Dan pentru observatornews.ro.

 

 

Zarvă în UDMR! S-a descoperit un parlamentar fără studii superioare!

 

 

Povestea Casei Radio

Dambovita Center, fosta Casa Radio, este o cladire situata in apropierea raului Dambovita si a Cotroceniului, care nu a fost niciodata terminata.

Constructia a inceput in 1986, pe locul unui hipodrom, planul fiind sa devina Muzeul National de Istorie a Republicii Socialiste Romania.

Cu toate ca nu era finalizata decat fatada, a fost inaugurata in 23 august 1989, ocazie cu care Nicolae Ceausescu a organizat ultima parada de Ziua Nationala.

Prin Hotararea nr. 571/1992 privind transmiterea unui imobil in administrarea Radioteleviziunii romane, cladirea, devenita intre timp “Muzeul National”, s-a transferat, impreuna cu terenul aferent, din administrarea Ministerului Culturii in administrarea Radioteleviziunii romane, pentru a asigura un nou sediu pentru Radiodifuziunea romana, asa-numita “Casa Radio”.

Este unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare propuse spre dezvoltare in Bucuresti. In 2013, planul era ca pe o suprafata de 600.000 de metri patrati sa se amenajeze spatii comerciale, birouri, hoteluri si locuinte.

Cu toate acestea, se pare ca Nicusor Dan are alte ganduri cu cladirea fantoma, si anume sa devina un campus universitar.