Turiștilor li se pregătește O MARE SURPRIZĂ! MAMAIA va arăta mult schimbată

La începutul sezonului estival 2021, turiştii vor avea la dispoziţie zeci de hectare de plajă nouă în zona staţiunii Mamaia şi Nordul acesteia. Totul face parte dintr-un amplu proiect în valoare de peste 1 miliard de euro.

 

Condamnații din lotul DRAGNEA încep să iasă din închisoare

 

 

În lunile noiembrie şi decembrie s-a lucrat intens la proiectul de reducere a eroziunIi costiere. Vremea deosebit de prietenoasă a permis constructorilor să fie în grafic cu lucrările de lărgire a plajelor din zona de nord a staţiunii Mamaia, prima zonă vizată de proiectul derulat de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL). În noiembrie 2020 au început lucrările cuprinse în cadrul proiectului „Protecţia şi Reabilitarea părţii Sudice a litoralului Românesc al Mării Negre în zona Mamaia”, parte a proiectului major “Reducerea eroziunii costiere faza II (2014-2020)”, o continuitate a proiectului implementat cu succes la sfârşitul anului 2015, în Faza I. Proiectul are o valoare de aproximativ 1 miliard de euro, iar la finalul acestuia România va câştiga la propriu teren: plajele vor fi extinse cu peste 200 de hectare noi de nisip.

 

Ministrul VOICULESCU a spus cum vom câștiga RĂZBOIUL

 

 

Lucrările la tronsonul Mamaia, începute în noiembrie, implică lucrări de înnisipare a plajelor pe o lungime de 6.950 de metri (cuprinsă între hotel Sulina şi plaja Năvodari – reper Arena Regia) şi extinderea unei construcţii hidrotehnice existente. Profilul plajei emerse înnisipate va fi de cel puţin 100 de metri lăţime, la cota de cel puţin +2 metri, pe o perioada de timp de 50 de ani. În acest moment, peste 30 de hectare de plajă nouă sunt vizibile în zona de Nord a staţiunii, iar lucrările continuă. „La începutul verii care urmează, vom avea peste 4,3 milioane de metri cubi de nisip nou „aşternute” pe litoralul constănţean. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral va monitoriza şi va aduce publicului la cunoştinţă constant progresul lucrărilor de înnisipare. Deja, peste doi kilometri  liniari din cei şapte sunt înnisipaţi”, explică directorul ABADL Bogdan Bola.

 

Articolul integral pe ADEVĂRUL

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed