Ninsorile şi viscolul dau peste cap circulaţia în toată ţara

0
Ninsorile şi viscolul dau peste cap circulaţia în toată ţara

Nici în Capitală nu se circulă mai bine. La această oră, pe majoritatea arterelor se înregistrează ambuteiaje. Autorităţile au făcut din nou apel la bucureşteni să îşi lase maşinile acasă, pentru a putea permite astfel deszăpezirea oraşului.

 Şi circulaţia feroviară este afectată. 21 de trenuri au fost anulate, iar celelalte înregistrează întârzieri din cauza viscolului care a format troiene pe liniile de cale ferată. Bilanţul de la această oră include şi câteva sute de localităţi rămase fără curent electric din cauza avarierii reţelelor de electricitate. Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod galben. Va continua să ningă până diseară, iar temperaturile vor coborî sub minus 10 grade, în aproape toată ţara.

Ninsorile abundente au afectat Franţa, Germania, Spania şi Polonia

Nu numai România se confruntă cu probleme din cauza zăpezii. Întreaga Europă luptă cu ninsorile puternice! Din cauza nămeţilor şi a poleiului, în Franţa, Germania, Spania şi Polonia s-au înregistrat numeroase accidente rutiere, iar traficul feroviar şi aerian s-a desfăşurat cu greutate.

La Paris, turnul Eiffel şi parcurile au fost închise din cauza căderilor masive de zăpadă. Circulaţia a fost îngreunată în Paris şi de o grevă a angajaţilor din sistemul feroviar. Din cauza ninsorii, s-au înregistrat întârzieri pe aeroporturile Roissy-Charles-de-Gaulle şi Orly.

Ninsorile puternice au afectat traficul rutier şi din Germania. În nordul ţării, unde s-au înregistrat şi temperaturi de minus şapte grade mai multe autostrăzi au fost închise parţial din cauza nămeţilor. Poleiul a provocat zeci de accidente mai ales în zona Alpilor.

În Varşovia, mercurul termometrelor a scăzut la minus zece grade. Imaginile difuzate de televiziunile poloneze au arătat numeroase maşini blocate pe străzi din cauza nămeţilor. ONG-urile distribuie pături şi haine groase oamenilor fără adăpost.

În Spania, ninsorile au afectat atât nordul cât şi sudul ţării. În regiunea Cordoba traficul rutier a fost îngreunat de cantitatea mare de zăpadă depusă.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrarii pe site pentru comentarii. Acum îti poti exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai usor. Comenteaza si tu!