Economia în 2010>> C. Stroe: Minimul în producţia auto va fi atins la jumătatea lui 2010. Revenirea la nivelul din 2007, de abia în 2014 (VIDEO)

0
Economia în 2010>> C. Stroe: Minimul în producţia auto va fi atins la jumătatea lui 2010. Revenirea la nivelul din 2007, de abia în 2014 (VIDEO)

În anul 2010 căderea va fi mai mare, circa 11% din punct de vedere al numărului de maşini nou înmatriculate şi luând în calcul că guvernul german a stopat sprijinul, iar cel francez deja îl diminueaza, de la 1000 pana la 500 de euro din punct de vedere al producţiei de maşini se estimeaza ca minimul dramatic se va atinge la jumatatea anului 2010, urmând o creştere care va face sa se atinga nivelul productiei din 2007 de abia în 2014″, a declarat preşedintele Dacia în cadrul galei Economia în 2010.

Profitabilitatea companiei Petrom depinde de evoluţia pieţei de carburanţi şi de gaz, spune directorul Petrom, Mariana Gheorghe.

“Acum, în 2009 am reuşit să ne cream acest echilibru, o noua baza mai joasă din punct de vedere al cererii sau al cash flow-ului, dar o bază solidă pe care putem să ne uităm acum la viitor. Ne asteptam ca masinile si industria producatoare de masini sa fie sub presiuni tot mai mari ca sa schimbe configuratia masinilor de la carburanti la alte tipuri de energie.  Desi credem ca tot ceea ce inseamna hidrocarburi fosile vor continua sa reprezinte coloana vertebrala a resurselor primare de energie, condiţia ca ponderea şi necesitatea energia din surse generabile să crească este obligatorie”, este de părere Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

Vezi cum va arăta anul viitor în secţiunea Economia în 2010

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrarii pe site pentru comentarii. Acum îti poti exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai usor. Comenteaza si tu!