Noi mărturii șocante în cazul polițiștilor agresori: M-au bătut cu bastoanele și au urinat pe mine

0
7
Noi mărturii șocante în cazul polițiștilor agresori: M-au bătut cu bastoanele și au urinat pe mine

Totul s-ar fi petrecut în toamna anului trecut, când doi bărbați, de 39 și, respectiv, 51 de ani, au fost agresați de polițiști pentru că ar fi intervenit în timp ce aceștia bruscau o persoană.

 

 

 

Ce vedete AU FURAT alături de Beatrice Rancea. Nume grele, în dosarul fraudei de la Opera din Iași

 

 

 

„Unul dintre polițiști, cel mai în vârstă, a urinat pe mine, iar în acest răstimp ceilalți m-au bătut cu bastonul, m-au descalțat și m-au obligat să-mi cer iertare. Nu am vrut, dar au continuat să mă lovească până când, într-un final, mi-am cerut iertare.

Apoi, m-au băgat în mașina de poliție, nici nu s-au legitimat, i-am întrebat dacă mergem la secție, nu mi-au răspuns, m-au dus pe un câmp m-au tîrît, m-au ridicat în picioare, m-au lovit în coaste, apoi am fost pus la pământ și bătut cu bastoanele peste tălpi și picioare. Am fost lovit și cu picioarele în zona coastelor. Apoi m-au lăsat pe câmp.

Au venit a doua zi cei de la sectia 16 la mine acasă, le-am spus că nu pot merge până la secție, iar într-un final am acceptat, am ajuns la Secția16, mi-au făcut poze, mi-au luat o declarație,dar pe care au scris-o cei de la secția de poliție, nu eu. Nu am putut scrie, pentru că eram lovit la mână, nu mi-au citit declarația, iar mai apoi cazul a fost preluat de cei de la Secția 14. Acolo am dat altă declarație, iar cei de acolo mi-au arătat ce au scris cei de la Secția 16 – că sunt sub influența alcoolului.

Nu știu cum au preluat cei de la Secția 14 cazul, dar am fost contactat și de la Poliția Capitalei. Probabil că, atunci când am sunat la 112 s-au autosesizat, iar cei de la secția 14 au intervenit pe fir. Totul s-a întâmplat pe 1 septembrie 2020, între 12 și 1 jumăte noaptea, iar de atunci doar procurorul de caz m-a contactat, dar acum vreo lună. Am dat iar declarația, mi-a citit declarația și cam atât. Am depus la dosar certificat medico-legal. Nu am vrut să vorbesc pentru că am crezut că se va mușamaliza cazul. Nu am primit niciun fel de amenințări pentru a-mi retrage plângerea. Sper să se facă dreptate, am încredere, chiar dacă eram sigur că se va mușamaliza. Sper să nu se întâmple și altora”, a mărturisit Gheorghe Mihai Ionuț, la Realitatea Plus.