Noi măsuri de relaxare în Capitală s-ar putea decide astăzi

0
48

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide noi măsuri de relaxare în Capitală / Convocarea şedinţei depinde de rata de infectare anunţată joi de DSPMB.

Prefectul Alin Soica a anunţat că, deocamdată, membrii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă nu au fost convocaţi, dar va convoca şedinţa, dacă rata de infectare pe care o va transmite joi DSP Bucureşti se va menţine sub 1,5 la mie.

Sedinţa ar putea avea loc la ora 12.00.

Dacă se va întruni Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se vor decide noi măsuri de relaxare, aferente ratei de infectare din scenariul verde, respectiv creşterea gradului de ocupare permis în localuri – de la 30% la 50%, permiterea spectacolor de tip drive-in, cu 3 persoane în maşină, precum şi spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori.

Conform datelor DSP Bucureşti, miercuri, rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală era de 1,42.

Atunci când rata de infectare pe întreg Bucureştiul va ajunge la 1/1.000 şcolile vor trece pe scenariul verde, iar toţi elevii vor merge la şcoală.

Alin Stoica a declarat, miercuri seară, la Digi 24, că la finalul săptămânii viitoare, dacă se menţine trendul, s-ar putea ajunge la rata pentru scenariul verde.

”Dacă se păstrează acest trend şi nu vor fi niciun fel de influenţe din perioadele anterioare, când au fost un pic mai relaxate lucrurile, atunci, da, este posibil să ajungem spre 1 la mie. Trebuie să vedem de fapt că descreşterea este din ce în ce mai mică. Pasul este mai mic. Şi atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a afirmat Alin Stoica.