x


  • EUR
    4.7340
    USD
    4.2129
string(10) "imobiliare"

Noua mina de aur a dezvoltatorilor imobiliari

Şapte terenuri care au aparţinut unor foste fabrici, grupate de-a lungul pasajului Basarab, vor fi transformate în proiecte imobiliare ce vor înghiţi circa 400 mil. euro, conform estimărilor Capital

Author: Ionut Lupescu | Sursa: Capital.ro | Publicat: 22.01.2015, 7:06

Spre deosebire de zona Barbu Văcărescu – Floreasca, a cărei dezvoltare a fost asigurată de investitori străini, noul pol din vestul Bucureştiului este ridicat, cu precădere, de către unii dintre cei mai bogaţi români. Ioan Niculae, Ion Rădulea, familia Tănăsoiu şi Ionuţ Dumitrescu pariază pe această zonă sute de milioane de euro, iar lor li se adaugă branţul imobiliar al suedezilor de la IKEA şi CA Immo, unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România.

Proiectele anunţate de aceştia vizează cu precădere dezvoltarea de clădiri de birouri care le-ar putea aduce venituri totale anuale de peste 40 mil. euro, ţinând cont de faptul că nivelul chiriilor în zonă variază între 10 şi 16 euro/mp/lună. Ideea că zona Orhideea-Grozăveşti se va transforma într-un nou pol imobiliar al Capitalei a fost dezbătută intens de consultanţii din domeniul imobiliar după definitivarea lucrărilor la pasajul Basarab, însă de-abia anul trecut au început să apară primele semnale că investitorii care deţin terenuri aici sunt pregătiţi să şi construiască.

 

mai multe, pe capital.ro