AcasăEconomieNumărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale este în scădere

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale este în scădere

Scăderi importante ale numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Est (-253 autorizaţii), Nord-Vest (-177 autorizaţii), Sud-Muntenia (-100 autorizaţii) şi Bucureşti-Ilfov (-82 autorizaţii). În regiunea de dezvoltare Vest, a crescut numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale cu 224 autorizaţii.

 

În luna mai 2012, s-au eliberat 4.321 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 39,7% faţă de luna aprilie 2012 şi cu 2% faţă de luna mai 2011.

 

Un procent de 67% dintre autorizaţiile eliberate luna trecută au fost pentru zona rurală.

 

Potrivit INS, distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în toate regiunile de dezvoltare. Cele mai semnificative creşteri au fost în regiunile de dezvoltare Nord-Est (+330 autorizaţii), Vest (+194 autorizaţii), Nord-Vest (+188 autorizaţii), Sud-Est (+156 autorizaţii) şi Sud-Muntenia (+134 autorizaţii).

 

Faţă de aceeaşi lună a anului precedent, în mai se remarcă o uşoară creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (+85 autorizaţii), creştere reflectată în regiunile Vest (+156 autorizaţii), Nord-Est (+29 autorizaţii) şi Nord-Vest (+28 autorizaţii).

 

Scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (-69 autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (-20 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (-17 autorizaţii), Centru (-13 autorizaţii) şi Sud-Est (-9 autorizaţii).

Ultimele Articole