Numărul interogărilor la Biroul de Credite s-a redus cu 37.000 în iunie

Totuşi,  este aşteaptată o revigorare odată cu demararea programului „Prima Casă” şi cu reducerea dobânzilor. De cealaltă parte, oficialii Băncii Naţionale avertizează cu privire la selecţia celor care vor primi credite prin acest program.

„Totalul interogărilor în luna iunie a fost 401.000, mai puţin faţă de luna trecută când erau 438 de mii. Din acestea sunt rapoarte de credit cerute pentru obţinerea de credite noi care sunt în număr de 331 de mii şi 70 de mii monitorizând portofoliu. Băncile doresc să vadă situaţia la zi a clienţilor deja aflaţi în portofoliu”, a declarat Şerban Epure, directorul Biroului de Credite.

Nici băncile nu s-au înghesuit în acest an să aprobe prea multe credite.

„Valoarea sumelor acordate a cam stagnat în ultimele luni. Nu multe din aceste cereri de care am vorbit îşi vor găsi finalitatea în acordarea creditului”, a mai adăugat Şerban Epure.

Chiar dacă susţin reluarea creditării, oficialii BNR avertizează băncile să fie precaute la selecţia clienţilor pe care îi finanţează, mai ales cu euro.

„Selecţia trebuie făcută în aşa fel încât oamenii care vor primi credite să aibă date necesare care să le testeze solvabilitatea”, explică Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri