AcasăEconomieO investiţie de 21 milioane euro va asigura creşterea cu 40% a...

O investiţie de 21 milioane euro va asigura creşterea cu 40% a capacităţii de procesare a bagajelor la Aeroportul Henri Coandă. Lucrările încep în 10 octombrie

”Contractul va fi derulat pe o perioadă de doi ani şi va asigura înlocuirea sistemului de procesare a bagajelor de cală din aerogara veche Plecări. Sistemul, în funcţiune de aproape 20 de ani, include atât zona check-in, caruselele de bagaje şi benzile transportoare aferente, cât şi echipamentele de control automat de securitate al bagajelor de cală. Contractul, în valoare de 21 milioane euro, a fost încheiat cu firma franceză Alstef Automation SAS”, precizează compania.

Pe perioada lucrărilor vor fi închise, pe rând, câte una dintre cele două ”insule” de check-in din aerogară (fiecare având 52 ghişee), cu menţiunea că celelalte două insule, din zona nouă a aerogării, vor funcţiona la capacitate maximă. 

La finalizarea lucrărilor, capacitatea de procesare a bagajelor pe fluxul de plecări va creşte cu 40% şi vor fi disponibile şi 12 ghişee ”self service drop off”, care permit pasagerului să-şi depună singur bagajul de cală, fără a mai apela la ghişeul de check-in.

Singura perioadă mai dificilă pe parcursul derulării proiectului este prima (octombrie 2020 – august 2023), în care capacitatea va fi redusă cu 25%,

După înlocuirea echipamentelor din prima zonă de check-in, capacitatea va reveni la 100%, iar după înlocuirea celor din a doua zonă, capacitatea totală va ajunge la 140% faţă de cea actuală.  

”CN Aeroporturi Bucureşti, în colaborare cu agenţii de handling şi celelalte entităţi implicate, va pune în aplicare măsuri speciale pentru ca, printr-o programare şi utilizare eficientă a infrastructurii disponibile, să se evite crearea de neregularităţi în operarea curselor aeriene şi, implicit, să se minimizeze orice disconfort pentru pasageri. În acest sens, recomandăm pasagerilor să se prezinte la aeroport cu 3 ore înainte de ora programată pentru zbor şi să efectueze fără întârziere toate formalităţile premergătoare zborului (check-in, control de securitate, control de frontieră)”, dă asigurări compania.

Ultimele Articole