O româncă, prima care primește un nou tratament anti-Covid în cadrul unui studiu realizat în UK

0
3
O româncă, prima care primește un nou tratament anti-Covid în cadrul unui studiu realizat în UK

Studiul implică inhalarea unei proteine ​​numite interferon beta pe care organismul o produce atunci când contractează o infecție virală. Speranța este că va stimula sistemul imunitar, amorsând celulele să fie gata să lupte împotriva virusurilor, notează RFI.

 

NEWS ALERT: CCR a decis – Pensiile trebuie majorate cu 40%

 

 

Primele descoperiri au sugerat că tratamentul a redus șansele ca un pacient cu Covid-19 din spital să dezvolte boli severe – cum ar fi necesitatea ventilației mecanice – cu aproape 80%.

 

Încep cu adevărat problemele pentru TĂRICEANU! IOHANNIS tocmai a semnat

 

 

Tratamentul a fost dezvoltat la Spitalul Universitar din Southampton și este produs de compania de biotehnologie din Southampton Synairgen.

 

Alexandra Constantin, în vârstă de 34 de ani, a fost prima persoană care a primit tratamentul în cadrul acestui nou proces, după ce luni a fost internată la spital cu Covid-19. Ea are o fetiță acasă la care este disperată să se întoarcă, relatează BBC.

 

Demonstrând tratamentul, asistenta i-a înmânat un inhalatorul sau nebulizator care transformă medicamentul într-o ceață fină, pe care Alexandra a inhalat-o cât mai adânc în plămâni.

 

Cum funcționează tratamentul?

 

Interferonul beta face parte din prima linie de apărare a organismului împotriva virușilor, avertizându-l să se aștepte la un atac viral. Coronavirusul pare să-și suprime producția ca parte a strategiei sale de a se sustrage sistemului imunitar.

Noul medicament este o formulare specială de interferon beta administrată direct căilor respiratorii printr-un inhalator care transformă proteina într-un aerosol. O doză directă de proteină din plămâni va declanșa un răspuns anti-viral mai puternic, chiar și la pacienții al căror sistem imunitar este deja slăbit.

Interferonul beta este frecvent utilizat în tratamentul sclerozei multiple. Studiile clinice anterioare efectuate de Synairgen au arătat că poate stimula un răspuns imun și că pacienții cu astmă și alte afecțiuni pulmonare cronice pot tolera confortabil tratamentul.