x


 • EUR
  4.6551
  USD
  3.9650
 • 6° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34101 hPa
string(5) "banci"

Omul care a creat carnagiul valutar este membru Bilderberg

Evenimentul care a zdruncinat în această săptămână lumea financiară globală este aprecierea fără precedent a monedei americane care a ajuns la o valoare apropiată de cea a euro. Principalul motiv al aprecierii dolarului este începutul relaxării cantitative decise de Banca Centrală Europeană.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.03.2015, 6:47 | Actualizat: 13.03.2015, 6:47

Artizanul programului gigantic de aruncare în piață a sumei de 1.100 miliarde de euro în aproximativ un an și jumătate prin achiziționarea de obligațiuni este nimeni altcineva decât președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi.

 

În afară de faptul că Mario Draghi a fost guvernator al Băncii Centrale a Italiei, există, însă, două detalii mai puțin cunoscute din biografia actualului șef al BCE.

 

Cu trei ani înainte să fie ales președintele BCE, Mario Draghi a participat la întâlnirile controversatului Grup Bilderberg, despre care se spune că reprezintă guvernul din umbră al lumii și că nicio decizie importantă nu este luată fără aprobarea sa. Din Grupul Bilderberg fac parte elitele financiare și politice mondiale.

 

Un alt aspect demn de menționat este că Mario Draghi a ocupat, între anii 2002-2005, funcția de vicepreședinte și managing director al Goldman Sachs International, o puternică bancă americană pentru care au lucrat, de-a lungul timpului, numeroși decidenți ai finanțelor mondiale. Printre aceștia se mai numără: foștii secretari de stat ai Trezoreriei americane Henry Paulson și Timothy Geithner, Lucas Papademos, guvernatorul băncii centrale a Greciei și premier al Greciei în anii 2011-2012, fost premier al Italiei și fost președinte al Comisiei Europene Romano Prodi, actualul premier italian Mario Monti, președintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick.