x


  • EUR
    4.8741
    USD
    4.0194
string(7) "energie"

OMV Petrom se retrage din Kazakhstan după 22 de ani

OMV Petrom caută cumpărător pentru cele patru concesiuni pe care le deține în Kazakhstan

Autor: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 29.10.2020, 10:04

Ultimul raport financiar al OMV Petrom confirmă zvonurile cu privire la retragerea companiei de pe piața de producție hidrocarburi din Kazakhstan după 22 de activitate. ”Proces de marketing în desfășurare având ca scop vanzarea activelor din Kazakhstan”, este fraza care arată că OMV Petrom caută cumpărător pentru cele patru licențe pe care le deține în câmpurile de petrol și gaze din Kazakhstan: Tasbulat, Turkmenoi, Aktas şi Komsomolskoye.

 

Se redeschid școlile? Anunț de ultim moment de la Monica Anisie: Pericolul este dincolo de poarta şcolii

 

La începutul anului, Reuters a scris că OMV Petrom a angajat banca de investiţii Jefferies să se ocupe de vânzarea activelor sale din Kazakhstan. Portofoliu de active din țara asiatică produce aproximativ 8.000 de barili de echivalent petrol pe zi în 2020 şi conţine rezerve recuperabile de aproximativ 57 milioane barili echivalent petrol. “Portofoliul include oportunităţi de creştere de pe urma proiectelor în derulare şi a celor indentificate inclusiv, dar nu limitate, la proiectele îmbunătăţite de recuperare a petrolului”, se arată în documentele de vânzare.  În 2019, OMV Petrom a extras din câmpurile din Kazakhstan 2 milioane de barili echivalent petrol, în timp ce producția din România a fost de 53 de milioane.

 

Sunt și oameni care se bucură că pensiile nu au crescut cu 40%. Florin Cîțu explică totul

 

OMV Petrom este prezentă în Kazahstan din 1998.

Cele mai noi ținte ale OMV Petrom sunt cele din Marea Neagră, și anume câmpurile din Bulgaria și Georgia. Compania a plătit proprietarului OMV 181 milioane de euro pentru a intra în perimetrul Han Apsaruh din Bulgaria și a câștigat licitația pentru Perimetrul II de Exploatare Offshore din Georgia și estimează că negocierile pentru semnarea contractului de partajare a producției să se finalizeze până la finele acestui an.