Operaţiile de schimbare de sex, gratuite în România. Plăteşte CNAS

0
Operaţiile de schimbare de sex, gratuite în România. Plăteşte CNAS

“Doar atunci când a fost vorba de implanturi la transsexualii femei au trebuit să si le procure, pentru că este vorba de material proprietate privată (n.r. implanturi mamare). Dar în rest, operațiile, internările, tratamentul sunt gratuite. Acești oameni sunt bolnavi. Transsexualitatea este o boală”, a spus chirurgul Ioan Lascăr.

 

Prima operație de schimbare a sexului din România a fost realizată în București în anii ’90 de chirurgul plastician Ioan Lascăr. Președinte al Colegiului Medicilor București, Ioan Lascăr a realizat peste 20 de intervenții chirurgicale în premieră în România și este fondatorul Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul Floreasca, cea mai mare clinică de profil din țară. De la începutul anilor ’90 și până în prezent Ioan Lascăr a mai realizat alte patru intervenții chirurgicale de schimbare a sexului, fiind de altfel și singurul medic din România care realizează astfel de operații.

 

“Am avut trei bărbați care au devenit femei și două femei care au devenit bărbați. În lista mea de așteptare mai am vreo 15-20 de astfel de cazuri, dar sunt la mare distanță pentru că este foarte greu pentru un transsexual să își documenteze, să își motiveze intenția”, a precizat pentru B365.ro, prof.dr. Ioan Lascăr, singurul chirurg din România care a efectuat operații de schimbare de sex. Citeşte articolul