AcasăEconomieOpinia Germaniei față de fracturarea hidraulică

Opinia Germaniei față de fracturarea hidraulică

Oamenii de afaceri au încurajat folosirea fracturării hidraulice, o tehnologie care presupune injectarea de apă şi substanţe chimice în sol, pentru extrage gaze de şist pentru a diminua dependenţa energetică a Germaniei de Rusia. Aceasta furnizează o treime din importurile germane de gaze naturale.

 

Săptămâna trecută, guvernul cancelarului Angela Merkel a început pregătirea unei legi care să limiteze utilizarea fracturării hidraulice doar în cazuri rare, spre deosebire de Statele Unite, unde se foloseşte des această metodă de extracţie.

 

Proiectul de lege va permite folosirea fracturării doar dacă nu sunt folosite substanţe chimice toxice şi când există certitudine că nu vor fi poluate apele subterane.

 

Aceste restricţii reprezintă un obstacol pentru directorii executivi ai marilor companii, care spun că parlamentarii se supun prea uşor temerilor populaţiei că noile tehnologii vor afecta mediul înconjurător.

 

Ei consideră că aversiunea faţă de risc limitează competitivitatea unei naţiuni care a descoperit fisiunea nucleară folosită pentru detonarea bombelor atomice şi care este condusă din 2005 de un fizician prin pregătire profesională, cancelarul Merkel.

 

„Dacă ne facem un obicei din a refuza riscul, vom duce această societate în mormânt”, a spus Karl Ludwig Kley, CEO al Merck KgaA, cea mai veche companie de produse chimice şi farmaceutice la nivel mondial.

 

Ultimele Articole