AcasăActualitateOpriți de poliție și trimiși la somn. Ce au pățit doi șoferi...

Opriți de poliție și trimiși la somn. Ce au pățit doi șoferi de autocar români, în Germania

Un autocar din România a fost oprit de poliție, în Germania, lângă orașul Grünstadt. Control s-a descoperit că șoferii conduceau de aproape 30 de ore, fără să respecte timpul de odihnă obligatoriu.

Documentele prezentate de șoferii români, aflați în autocar, au dezvăluit că aceștia terminaseră recent o cursă din Franța în România.

Apoi, după doar trei ore porniseră din nou spre Franța, fără să respecte timpii obligatorii de odihnă. Astfel, ei se aflau pe drum fără pauze de aproximativ 30 de ore, scrie Südwestrundfunk.

O practică des întâlnită în Germania

Pare se că această practică a devenit destul de comună în Germania. Mai mulți șoferi au fost găsiți la volan, conducând de ore întregi, lucru ilegal în această țara.

Un alt caz a fost descoperit la finalul anului trecut, pe 11 noiembrie. Un pasager într-un autocar care plecase din Europa de Est a sunat o cunoștință și i-a spus că se teme pentru siguranța lui.

Autocarul se afla în cursă de trei zile fără oprire când a fost oprit și controlat la Grünstadt. La bord se aflau trei șoferi și 71 de pasageri. Șoferii aveau pauze introduse în tahograf, dar nu le respectaseră.

Totodată, niciunul dintre șoferi nu deținea permis de conducere pentru categoria respectivă. Poliția germană a deschis o anchetă, iar autocarul a mers mai departe cu altă echipă de șoferi.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.