x


  • EUR
    4.8709
    USD
    4.0044
string(7) "politic"

ORBAN încă îl ține pe ALEXE în brațe: ”Vrem să vedem exact ce calitate are”

Ludovic Orban a comentat situația lui Costel Alexe.

Autor: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 12.01.2021, 8:28

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seară că încă nu a luat o decizie în ceea ce-l privește pe Costel Alexe, care este urmărit penal de DNA pentru infracțiuni de corupție, precizând că partidul nu-i poate impune acestuia să demisioneze deoarece a fost ales prin vot direct de către cetățeni.

 

S-au descoperit erori ”ciudate” la mai multe direcții ale ASF! Noua conducere a luat măsuri

 

 

”Încă nu am luat o decizie. Vrem să vedem exact ce calitate are domnul Alexe și în funcție de asta vom lua deciziile statutare”, a precizat Orban, la postul B1TV.

Alexe a fost ales președintele Consiliului Județean cu un scor de peste 40% și nu există în momentul de față nicio constrângere legală care să-l împiedice să își exercite funcția”, a adăugat el.

 

NU s-a dat niciun ban! Revoltă pe scena politică. Cine susține centrele de vaccinare

 

 

Întrebat dacă îi va cere lui Alexe să demisioneze, așa cum au solicitat cei de la USR, Orban a răspuns: ”Cum să îi impună partidul cuiva să demisioneze? Președintele de Consiliu județean nu a mai fost ales prin negociere ca în 2016, ci prin votul cetățenilor”.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi instigare la delapidare. În acelaşi dosar este urmărită penal şi o persoană cu funcţie de conducere într-o societate din siderurgie, pentru dare de mită şi delapidare.

Alexe ar fi pretins de la acea persoană produse din tablă, pentru a aloca gratuit acelei fabrici certificate de emisii de gaze cu efect de seră şi a monitoriza măsurile de închidere a unei halde de zgură. Costel Alexe ar fi primit acele produse, în cantitate de 22 de tone şi în valoare de 103.000 lei, la o firmă administrată de o rudă.