OTP va investi intre 120 si 200 milioane euro pentru recapitalizarea subsidiarelor

OPT Bank se va concentra anul viitor pe consolidarea activelor nou-achiziţionate şi va mări capitalul social al subsidiarelor, în special al celor din România, Rusia şi Croaţia, cu o sumă între 120 şi 200 milioane euro, a declarat, joi , directorul general al băncii, Sandor Csanyi.

"Injecţia de capital este necesară datorită extinderii activităţii din Croaţia şi România şi din cauza reorganizării şi extinderii afacerilor din Ucraina şi Serbia", a spus Csanyi. "Nu mai suntem o bancă într-o piaţă mică", a arătat oficialul OTP Bank.

Alte ţinte ale băncii ungare sunt triplarea profitului până în 2010 şi economisirea de fonduri pentru a mări dividendele, a mai afirmat Csanyi.

După ce OTP a cumpărat recent mai multe bănci, Csanyi a afirmat că la anul, banca ungară nu va mai face achiziţii. "În 2007 nu plănuim nici achiziţii mici, nici mari", a spus Csanyi, adăugând că OTP doreşte să plătească un "dividend acceptabil" investitorilor şi că doreşte, de asemenea, să acumuleze mai mult capital.

Directorul băncii ungare a mai spus că nu vede nicio problemă în finanţarea procesului de integrare a achiziţiilor, deoarece OTP poate utiliza fonduri ale subsidiarelor.

OTP ar putea reîncepe procesul de expansiune după ce noile achiziţii vor fi integrate complet, a spus Csanyi, adăugând că ţările balcanice şi cele din fosta Republică Sovietică ar putea deveni zonele de interes ale OTP Bank.

Grupul bancar va creşte rapid, iar Csanyi se aşteaptă ca OTP să aibă o capitalizare de piaţă între 25 şi 30 miliarde euro în 2010 de la 8,1 miliarde euro în prezent.

Şi profitul până în 2010 este văzut de reprezentantul celei mai mari bănci comerciale din Ungaria, dintr-o perspectivă optimistă. "Nu aş fi satisfăcut cu 2 miliarde, ar trebui să fie în jurul a 2,5 miliarde", a spus Csanyi. OTP estima anterior un profit net de 345 miliarde forinţi (1,34 miliarde euro) pentru 2010.

Pentru acest an, OTP ţinteşte un profit net de 185 miliarde forinţi, iar ţinta ar putea fi depăşită cu puţin.

Directorul general al băncii ungare a precizat că urmează ca banca să treacă printr-un proces de restructurare, care îi va da lui şi directorului financiar o importanţă mai mare în cadrul managementului. "În noua structură îmi voi asuma un rol mai important, deoarece nu voi conduce numai comitetul de conducere, ci şi comitetul de integrare a subsidiarelor şi procesul de a contrui o bancă de tip franciză", a afirmat Csanyi.

OTP Bank din Ungaria şi National Bank of Greece (NBG) din Grecia sunt cele două bănci rămase în cursa pentru Casa de Economii şi Consemnaţiuni. Potrivit unui anunţ făcut pe 15 noiembrie 2006, comisia de privatizare a CEC va trimite, în două săptămâni, băncilor rămase în cursă ultima formă a contractului aprobată de Executiv, urmând ca în termen de opt zile băncile să depună ofertele financiare îmbunătăţite.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed