Pachetul de control al Boom TV, negociat pentru 50 milioane de euro

Surse din piaţa de telecom au confirmat pentru Business Standard existenţa negocierilor, care s-ar afla pe ultima sută de metri şi ar urma să se finalizeze în aproximativ două săptămâni.

Contactaţi de Business Standard, oficialii operatorului au declarat că Boom este o companie care a atras şi continuă să atragă interesul unor investitori atât din România, cât şi din străinătate.

“În acest moment, suntem concentraţi pe întărirea avantajului nostru competitiv, pe creşterea numărului de clienţi şi pe eficientizarea operaţiunilor noastre. (…) Orice informaţie relevantă referitoare la activitatea companiei va fi făcută publică”, a declarat Amit Levin, preşedintele DTH Television, deţinătoarea mărcii Boom.

Oficialii companiei au admis încă de la începutul acestui an interesul cu privire la atragerea unor investitori în business, în contextul în care în piaţă au apărut zvonuri despre o posibilă preluare a Boom de către Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixă de pe piaţă.

Boom TV este una dintre cele mai importante reţele de televiziune digitală din România, cu peste 200.000 de clienţi. Potrivit unor surse apropiate companiei, reducerea ritmului de achiziţie a clienţilor, coroborată cu nevoia de bani pentru investiţii în televiziunea cu profil sportiv Boom Sport Two şi pentru introducerea serviciilor high definition fac necesară această mişcare de atragere de capital.

Boom TV a primit în primăvară, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), licenţa pentru o televiziune cu profil sportiv, care va fi lansată în acest an şi care va difuza meciuri din UEFA Champions League. Conform datelor de la Ministerul de Finanţe, în 2007, DTH Television Grup a înregistrat pierderi nete de 29 mil. euro, la o cifră de afaceri de 4,8 mil. euro.

După o perioadă de stagnare, Boom TV a revenit pe piaţă anul trecut, prin parteneriate cu operatorii de telefonie mobilă Orange şi Vodafone. Principalii jucători de pe piaţa de televiziune digitală sunt RCS-RDS, UPC, Romtelecom și Akta.

Această tranzacţie ar putea fi a doua mişcare majoră din IT&C în acest an, după preluarea Telemobil, operatorul reţelei de telefonie mobilă a Zapp, de către Cosmote Group. Principalii acţionari ai DTH Television sunt Elran Investments, cu 25,2% din acţiuni, Blackdzaar Limited, cu 42,4%, şi Livermore Investments Group, cu 18,2% din acţiuni. Eurocom Communications, cea mai mare companie privată de comunicaţii din Israel, un business cu vânzări de 47,2 mil. dolari în 2008, este deţinută de Eurcom Group, condus de pionierii comunicaţiilor israeliene: Shaul Elovitch – CEO, şi Yosi Elovitch -director.

IDB Group este unul dintre cele mai mari grupuri din Israel, cu afaceri în comunicaţii, pieţe de capital, tehnologie, industrie, real estate sau retail.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed