AcasăEuropaPaginile de Facebook a cancelarului austriac și cea a Ambasadei Austriei, bombardate...

Paginile de Facebook a cancelarului austriac și cea a Ambasadei Austriei, bombardate cu mesaje de la români: „Ne vor călca toți în picioare”

Faptul că Austria se opune aderării României la spațiul Schengen a atras sute de comentarii critice pe paginile de Facebook ale Ambasadei de la București, dar și a cancelarului Karl Nehammer.

Până la ora transmiterii acestei știri, se adunaseră peste 1000 de comentarii. Iată câteva dintre ele:

„Am studiat presa cu atenție maximă ca să înțeleg câți din migranții pe care i-a depistat Austria au ajuns acolo din cauza că România nu își securizează frontierele și în ciuda faptului că inițial nu am avut deloc încredere în autoritățile române, motivele invocate nu mă conving absolut deloc. Ba chiar dimpotrivă. Prin urmare, am făcut o socoteală: 2000 E pe an benzină la OMV + 2000 E vacanță la ski în Austria… Pentru ambele o să caut alternative..”

„Prin blocarea intrării României în Schengen, politicienii austrieci demonstrează că sunt marionete ale rusiei lui putin. Aceasta să fie moștenirea Austriei în istorie?”.

„Da, o să ne asigurăm de faptul că lemnul românesc nu va mai emigra ilegal spre Austria”.
„Dacă și tura asta stăm pasivi ne vor călca toți în picioare. Este ultima dată când îmi mai asigur mașina la Omniasig și alimenta la Omv”.

„Comunitatea austriecilor din România a fost surprinsă în mod negativ de opoziția țării de origine cu privire la aderarea României la Schengen, pentru că noi trăim aici, noi știm care este situația reală din România și nu vedem sute de mii de refugiați care trec prin această țară ca să ajungă în Europa de vest”, a declarat Johannes Becker, care a fondat în 2007 firma de consultanță cu sediul în București Becker Consult, ce a devenit în 2016 parte din grupul TPA România.

„Puteați să găsiți alte pretexte, nu cel al migrației. Este jenant. Căutați pe Google maps cel mai scurt drum din Turcia spre Austria. Sau de pe Marea Adriatică în Viena. O să vă șocheze, nu e prin România”.

„Cred că o mai rărim cu mersul la schi la voi, dacă nu intram în Schengen. Mai rar și la OMV. Sper ca fiecare dintre noi sa va boicoteze firmele si produsele. Din păcate, nu dați dovada de corectitudine și nici exemplu de democrație”.

„Ati fost alături de România în multe situații de criza, in momentele în care România era condusa de PSD și în special de dl. Dragnea, Presedintele PSD de atunci, si care dorea sa acapareze politic conducerea României.

S-a trecut peste acea perioada în care si justiția se dorea sa fie controlata. România are o prietena și partenera de nădejde în Austria. Fiti si acum alături de noi și sustineti-ne pentru a fi inclusi în Spațiul Schengen! România si romanii nu își tradeaza prietenii si partenerii! Va mulțumim!”

Mesajele apărute pe pagina lui Karl Nehammer

Totodată, românii s-au revoltat și pe pagina de Facebook a cancelarului austriac Karl Nehammer, cel care nu a fost de clintit în ceea ce privește decizia Austriei de a nu da undă verde României să intre în spațiul Schengen. Aceasta este o parte dintre mesaje:

„Sunteți o dezamăgire pentru tot ceea ce înseamnă UE!”.
„Afară din România cu toate firmele austriece!”.
„ÖSTERREICH…BOICOT”.
„Aveți o atitudine rușinoasă la adresa României. Așa-zisele argumente pe care le prezentați sunt false! Uitați-va la ruta balcanică dacă doriți sa vedeți pe unde ajung migranții in Austria”
„Dragă domn, vă place când cărați șiruri întregi de vagoane cu lemne din pădurile României? Vă place, așa-i? Acum vă opuneți aderării României în spațiul Schengen? Să nu uitați că roata se întoarce. Rușine Austria!!!!”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.