Papa Francisc a ieșit din operație. Care este starea lui de sănătate acum

Papa Francisc a fost supus, miercuri, unei intervenții chirugicale de hernie abdominală care îi făcea de mai mult timp probleme Suveranului Pontif.

Potrivit unui comunicat oficial al Vaticanului, Papa Francisc a ieșit cu bine din operație, iar în timpul intervenției nu a existat niciun fel de complicație așa că starea lui este stabilă.

Intervenția a durat trei ore

Intervenția chirurgicală a durat trei ore:„Operaţia s-a încheiat: s-a desfăşurat fără complicaţii şi a durat trei ore”, a transmis Vaticanul, potrivit Reuters.

Suveranul pontif a fost internat miercuri în spitalul Gemelli din Roma, unde a fost operat de hernie abdominală. Apoi, Suveranul pontif a fost dus în apartamentul papal de la etajul al zecea al unității medicale, potrivit agenţiei de ştiri ANSA, citată de Agerpres.

Papa va rămâne internat în spital câteva zile pentru a se recupera. Noua intervenție chirurgicală are loc la doi ani după ce i s-au îndepărtat 33 de centimetri din colon din cauza unei inflamații și a îngustarii intestinului gros.

Papa Francisc are mai multe probleme de sănătate

Papa, care a marcat în martie cea de-a zecea aniversare a pontificatului său, foloseşte adesea un scaun cu rotile sau un baston pentru a merge, din cauza unor dureri persistente la genunchi.

În iulie 2021, i s-a extirpat o parte din colon în cadrul unei operaţii menite să rezolve o afecţiune intestinală dureroasă numită diverticulită. El a declarat la începutul acestui an că afecţiunea a revenit.

Papa a declarat anul trecut că nu a dorit să se opereze la genunchi deoarece anestezia generală pentru operaţia la colon i-a adus efecte secundare neplăcute.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed