AcasăActualitatePapa: Pe lângă un vaccin pentru corp, avem nevoie de un vaccin...

Papa: Pe lângă un vaccin pentru corp, avem nevoie de un vaccin pentru suflet – grijă față de ceilalți

„Nu contează câte persoane cunoaştem, dacă nu ne putem îngriji de ele. Anul acesta, în timp ce aşteptăm o recuperare şi noi tratamente, să nu uităm de grija faţă de ceilalţi. Pentru că, pe lângă un vaccin pentru corp, avem nevoie de un vaccin pentru suflet, care înseamnă grija faţă de ceilalţi. Va fi un an bun dacă ne îngrijim unii de alţii, aşa cum Fecioara Maria are grijă de noi”, a spus papa, potrivit Agerpres.

 

Lista noutăților fiscale care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021

 

Aceste cuvinte ale papei Francisc au fost citite în omilia oficiată de cardinalul Pietro Parolin, în cadrul liturghiei de Anul Nou dedicată Fecioarei Maria, care este celebrată în fiecare an de Vatican în ziua de 1 ianaurie.

 

România a intrat în 2021. Un Revelion atipic, cu străzi pustii în marile orașe

 

Papa Francisc urma să oficieze această slujbă, precum şi cea de joi 31 decembrie, însă o criză de sciatică l-a împiedicat să participe la cele două liturghii.

 

Aşa cum a făcut şi în ajun, papa Francisc a lăsat în scris omilia pentru a putea fi citită vineri de Anul Nou de cardinalul Parolin în faţa unui mic număr de participanţi şi de reprezentanţi ai mass-media, prezenţi în număr redus în Bazilica Sf. Petru pentru a evita contagierile cu noul coronavirus.

 

Această slujbă, ca şi restul liturghiilor oficiate în perioada sărbătorilor la Vatican, s-a desfăşurat în lipsa credincioşilor.

 

Biserica Catolică a făcut din ziua de Anul Nou o sărbătoare închinată sfintei Fecioare Maria, mamă preacurată, care la început s-a chemat Sărbătoarea Felicitării Maicii Domnului. Fecioara Maria l-a născut pe Iisus în ziua de Crăciun, iar creştinii au venit să o felicite pe Maria, cea născătoare de Dumnezeu, în prima zi a Anului Nou.

 

În anul 1968 papa Paul al VI-lea a declarat ziua de 1 ianuarie, Ziua Mondială a Păcii, în care creştinii să se roage pentru încetarea conflictelor între popoare.

 

„Astăzi, în prima zi a anului, urarea pe care v-o fac este aceea pe care însuşi Dumnezeu o pune pe buzele noastre. Domnul să vă binecuvânteze şi să vă păzească… El să-şi îndrepte faţa către voi, să vă dăruiască pacea”, le-a transmis papa credincioşilor din întreaga lume.

Ultimele Articole