Parcurile ar putea fi închise noaptea

Premierul a precizat că ședința de luni a CNSU are ca scop principal actualizarea listei cu țările pentru care este impusă carantina la revenirea în România.

Școlile și grădinițele rămân închise până pe 16 noiembrie. Nu sunt noi restricții în București

„Obiectivul nostru este de a opri creșterea numurului de infectări zilnice. De aceea luăm măsuri odată cu creșterea cazurilor. Astăzi este ședința CNSU care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista țărilor care depășesc indicele de răspândire”, a declarat premierul.

Șeful Cancelariei prim-ministrului: Nivelul de răspândire a infecțiilor în România este îngrijorător

 

La ședința CNSU de luni după-masă ar putea fi adoptate și măsuri suplimentare, cum ar fi închiderea parcurilor noaptea. O sesizare în acest sens a fost anunțată deja de prefectul Capitalei, după ședința comitetului municipal.

 

„S-a decis să sesizăm această problema Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură. (…) După ora 22:00, atunci activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare. Noi așa am apreciat (că există risc de infectare, n.red.) și urmează să facem această sesizare către CNSU”, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed