Patriciu despre România: Dacă eşti handicapat nu-ţi dă nimeni bani decât din milă (VIDEO)

Mărirea TVA la 24% este considerată o măsură prost inspirată a Guvernului, iar o eventuală revenire la cota de impozitare progresivă ar fi dezastruoasă, a spus omul de afaceri Dinu Patriciu, la The Money Channel. “Impozitarea progresivă ar însemna sacrificarea unei generaţii. Vorbesc foarte serios”, a arătat Patriciu.

Acesta se declară un partizan al scăderii nivelului de fiscalitate din România, cu atât mai mult în criză. Astfel, 15% pentru TVA şi 10% cota unică sunt nivele care ar putea să tureze motoarele economiei şi chiar să aducă mai multe venituri la buget. În condiţiile actuale, însă, creşterea cu cinci procente a TVA va amâna revenirea economică spre sfârşitul anului viitor, “în cel mai bun caz”, este de părere cel mai bogat român.

“Guvernul ar trebui să pregătească cu toată seriozitatea un nou cod fiscal care să instituie reduceri de taxe şi, totodată, să scoată de la impozitare domenii precum energia şi creativitatea. Astfel, s-ar putea diminua fenomenul exodului de creiere care este cel mai periculos efect al crizei, crede Patriciu.

Omul de afaceri a mai criticat decizia acordului cu FMI care a determinat Guvernul să nu facă restructurările de personal în sectorul bugetar încă de acum un an. Practic plăţile de pensii şi salarii au fost făcute din banii FMI, spune Patriciu. Acesta vede FMI ca o instituţie -sperietoare pentru capitalurile private. “Ne îndatorăm la o instituţie care ne stopează dezvoltarea în loc să ne împrumutăm de pe pieţele de capital. În toate ţările care au făcut un astfel de acord investiţiile au scăzut”. Cel mai bogat român mai crede că este vorba şi de prestigiul naţional în problema FMI. Astfel, Patriciu face o comparaţie între România şi o persoană cu handicap şi spune că FMI nu ne poate da bani decât din milă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed