Paulo Rossi, marea vedetă a fotbalului italian, a murit. A fost cel mai bun jucător la CM 1982

”O veste foarte tristă: Paolo Rossi ne-a părăsit. Pablito, cel care nu va putea fi uitat, ne-a făcut să ne îndrăgostim în vara anului 1982. Un coleg prețios și competent. Odihnește-te în pace, Pablo”, a transmis prezentatorul Enrico Varriale, potrivit, cotidianului britanic The Guardian.

Informația a fost confirmată și de Cappelleti Frederica, soția lui Rossi, care a postat pe rețelele sociale o fotografie cu fostul fotbalist, la care a adăugat textul „per sempre” ( pentru totdeauna-n.ro). Presa italiană spune că fosta mare glorie a fotbalului suferea de o boală incurabilă.

Sorin Ovidiu Vântu este obligat să facă partaj cu fosta soție, la 20 ani de la divorț

Paolo Rossi a fost eroul Italiei la Campionatul Mondial din 1982. Atacantul, născut la Prato în 1956, a marcat șase goluri la turneul final din Spania: trei contra Braziliei (3-2), în grupe), două împotriva Poloniei (2-0), în semifinale, și unul contra Germaniei (3-1), în finală.

Alături de Garrincha( Manuel Francisco dos Santos) în 1962 şi Mario Kempes în 1978, marele atacant Paulo Rossi este unul din cei trei jucători care au câştigat toate cele trei trofee acordate în cadrul unui Campionat Mondial (”Gheata de Aur”- golgetereul competiţiei, ”Balonul de Aur” – cel mai bun jucător şi ”Cupa Mondială”)

Vă mai amintiţi de Candy? Așa arată acum ”acadelele” din clasamentele muzicale ale anilor 2000

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri